Poiron Dabin

In 1858 waren er 2 aparte domaines die in 1962 zijn samengegaan; Poiron Dabin. Het landgoed Poiron Dabin is gelegen in de Loire-vallei, in het zuiden van Nantes, in een prachtig dorp, Chateau-Thébaud. Door verder uit te breiden en te investeren hebben ze nu een totaal van 68 Ha wijngaard. Dit unieke landgoed is bekend vanwege het kleurrijke en aromatische palet van de druivenrassen zoals Melon de Bourgogne.
Poiron Dabin heeft twee ondergrondse rotssoorten in hun wijngaarden; schist en graniet. De schiste is van een grote waarde voor de wijnbouw, want deze ondergrond laat de wortels doordringen in de barsten. Het is een bruine en zachte steen die van boven naar beneden wordt gescheurd. Het biedt een structuur en een mineraal aspect aan de wijnen: in één woord, het paradijs vor Muscadet.
Gelukkig hebben ze ook een tweede uitstaande bodem en dat is het speciaal soort graniet. Dit is een gele steen die veel kwarts bevat. Ook hier kunnen ze grote en zeer fruitige Muscadets produceren.
De Muscadet wijn is de enige witte wijn ter wereld die de versheid van de oceaan oproept en uiting geeft aan het frisse en fruitige karakter. Muscadet biedt een totaal nieuwe ervaring voor voedsel en wijnliefhebbers.

Assortiment Poiron Dabin